Помалку од 1% од мажите имаат микропенис | Еве што треба да знаете

422

Иако повеќето жени се задоволни од големината на машкото достоинство на партнерот, повеќе од половина мажи на планетата би сакале пенисот да им е поголем.

Ова веројатно се должи на нереалните димензии поставени од порнографските во филмови за возрасни.

Се проценува дека просечниот пенис кога е во ерекција, варира помеѓу 11,9 и 16 см. Во категоријата „мали“ кога е во возбудена состојба и достигнуваат должина од 11,9 см.

Големиот не значи повеќе задоволувачки секс. Еве неколку факти кои можете да ги разгледате кога ќе се соочите со помала големина.

Совршено е нормално

Тоа што е неколку сантиметри помал од просечниот износ, не значи дека е „оштетен“. Тој добива ерекција, ејакулира итн.

Продолжувањето не вреди

Иако постојат еден куп лекари и процедури, кои ветуваат дека ќе ја зголемат машкото достоинство неколку сантиметри, ниедна не е лишена од недостатоци. Болно е, скапо е и има голем ризик да добијат нарушување на функциите.

Малиот пенис компензира со други вештини

Многу мажи се комплексирани поради големината на пенисот и затоа совладале до совршенство разни трикови во љубовната игра. На пример тие често се исклучително добри во оралните бакнежи и имаат вешти прсти кои ви гарантираат неколку оргазми уште пред самата пенетрација.

Помалку од 1% од мажите имаат микропенис

Најмалиот од сите мерени пениси е со должина од 6,8 см во ерекција, открива една студија.

Малиот пенис станува „голем“ под одредени позиции

Ако ги тргнете психолошките бариери настрана, постојат неколку секс пози кои ќе им помогнат на жените да достигнат оргазам за време на интимниот чин со маж со помал пенис. За статистика само 20% од жените добиваат врвно задоволство при самата пенетрација.