Почина актерот Славко Нинов

1061

По кратко и тешко боледување на 74 годишна возраст почина актерот Славко Нинов.

Публиката ќе го памети по неговите интерпретирања на стиховите на познатите македонски автори Петре М. Андреевски, Гане Тодоровски, Анте Поповски, Кочо Рацин, Блаже Конески, како и Крсте Петков Мисирков.

*Повеќе информации во текот на денот