Печени свински ребра во рерна | Рецепт и подготовка

5005

Пробајте го овој рецепт за најсочните печени свински ребра во рерна!

Печените свински ребра во рерна се вкусни само ако се подготвени на вистински начин. Како да подготвите печени свински ребра во рерна?

Еден ден пред да планирате да ги подготвите печените свински ребра во рерна, подгответе го месото.

Месото премачкајте го со путер и подгответе смеса од зачини со кои обилно ќе ги зачините свинските ребра.

Смесата од зачини ќе ја добиете така што ќе помешате сол, бибер, црвена слатка пиперка, ситно сечкан магдонос и малку оригано.

Пред печењето свинските ребра завиткајте ги во фолија и ставете ги во загреана рерна на 140 степени.

Сега печете го месото околу два часа, а потоа извадете го од рерна и извадете ја алуминиумската фолија.

Овој чекор е многу важен за да се испече вкусна кора на ребрата. Се пече уште 15-20 минути и се вади од рерна.

Послужете со печени компири и уживајте, добар вкус!