Паметните жени потешко наоѓаат партнер

557

Интелигентните жени потешко наоѓаат вистински партнер.

Околината најчесто мисли дека нешто не е во ред со жените кои не се во врска. Дефинитивно не е така.

Десет причини поради кои паметните жени потешко наоѓаат љубов:

  1. Тие не се плашат да бидат сами

  • Паметните жени знаат што сакаат и не се подготвени и не се согласуваат на нешто помалку од тоа. Тие знаат колку е важно да се биде верен на себе си. Исто така сфатиле дека жртвувањето на своите потреби за љубов со погрешно лице долгорочно ќе предизвика само незадоволство.

Тие не се врзуваат поради стравот од осаменост или поради мислењето на околината дека жената не може да биде сама и среќна.

  1. Знаат што сакаат

  • Секоја жена има ментална „листа“ на карактеристики кои ги бара во својот партнер. Листата на паметните жени е подолга од листата на жените кои сакаат да бидат во врска само за да бидат со некого.
  1. Ним не им треба друг да им го олесни животот

  • Во современиот свет на жената не и треба некој за да би преживеала. На независната жена делењето на просторот со некого може да и биде застрашувачки.
  1. Тие имаат поприоритетни обврски од пронаоѓањето на партнер

  • Кариера, пријателства, семејство, без оглед за што се работи, не им останува доволно време за излегување и запознавање на вистински партнер.

Продолжува на страна 2