Ова се шест смртоносни антибиотици од кои мора да бегате како ѓавол од темјан

1641

Без разлика дали се земаат орално или со инјекција, може да предизвикаат трајни оштетувања на нервите, како што се периферна невропатија, оштетување на нервите во рацете и нозете, чии се симптоми болка, трнење, вкочанетост, слабост, треска, намалено или зголемено чувството на допир …

Ако го слушнете името ципрофлоксацин, гемифлоксацин, левофлоксацин, моксифлоксацин, норфлоксацин, офлоксацин бегајте! Тоа се шест антибиотици кои можат да предизвикаат трајни оштетувања на нервите, што потврдила и американската Агенција за храна и лекови (ФДА).

Без разлика дали се земаат орално или со инјекција, може да предизвикаат трајно оштетување на нервите, како што се периферна невропатија, оштетување на нервите во рацете и нозете, чии симптоми болка, трнење, вкочанетост, слабост, треска, намалување или зголемување на чувството на допир …

Освен нерви, овие антибиотици можат да предизвикаат оштетување на тетивите и другите органи како што се бубрезите, очите, пишува LewRockwell.com. Еден од шесте антибиотици предмет се на бројни поплаки од пациенти кои го земале, бидејќи предизвикаува сериозни несакани ефекти. Се верува дека овие антибиотици, под заедничко име флуорохинолони, најопасни се за деца под 18 години и постари од 60 години како и за бремени жени, пациенти заболени на црниот дроб, дијабетичари …

LewRockwell.com