Ова се лагите кои речиси сите ги кажеле на својата мајка. Барем еднаш …

710

Добрите лаги понекогаш се потребни за да се поштеди некоја непотребна грижа. А мајки како мајки, секогаш се загрижени, без разлика на тоа колку години имате.

Ние ги сакаме … Ние ги обожуваме … И тие се незаменливи.

Сепак, секој во текот на својот живот својата мајка ја излажал барем еднаш, а често и многу пати. И тоа не е знак дека не ги сакате или не ги цените, би се кажало токму спротивното.

Добрите лаги понекогаш се потребни за да го поштедите некој од непотребни грижи. А мајки како мајки, секогаш се загрижени, без разлика на тоа колку години имате.

Токму затоа многумина во својот живот ги изговориле, токму овие лаги ….

  • Не сум мамурен, само ме брка грипот (по шестото пиво, две ракии и оној коктел престанавте да ги броите рундите на пијалоците кои доаѓаа на маса)
  • Јас одам да спијам кај пријателката (и покрај тоа што знаете дека цела ноќ ќе бидете во тој популарен ноќен клуб или на друго место)
  • Не ми е ладно, јас сум добро облечена (под тенка кожна јакна имате премногу кратка маица која го покажува стомакот. Кој се грижи за зимата, кога изгледате толку жешко.?)
  • Јас готвам секој ден, не грижи се! (Голема работа е кога имате таков добар ресторан во близина на станот кој има испорака)
  • Не пушам, бевме во едно кафуле каде што било многу зачадено (како и она дека цигарите не се ваши туку само за некој ги чувате)
  • Јас не заспав на училиште, немавме прв час (едвај пристигнавте на вториот. Уште еден неоправдан ….)
  • Не можев да се јавам, немаше сигнал (ја отстранивте батеријата од мобилниот, а автоматската порака одговара: “Корисникот не е во моментов достапен …”)

*Ако имате некоја друга, слобоно додадете ја!