Ова е завршен испит за прием на специјални агенти на ФБИ и ЦИА | Дали можете да го решите?

881

Науката сè уште не успеала да го објасни феноменот на интуицијата. Некои научници тврдат дека секој од нас има способност да го почувствува вистинскиот избор, а некои тврдат дека нашите предци едноставно заборавиле како да го користат шестото сетило.

Со помош на овој тест дознајте дали имате силна интуиција!

Која боја е ова маче? Сиво или портокалово?

Кој од овие две деца ќе стане фудбалска ѕвезда? Момчето во црвената маица или момчето во сино-жолтата маица?

Кој од овие две лица е криминалец? Жената или мажот?

Луѓето тврдат дека постојат духови во една од овие две згради, во која? Во хотелот или во куќата?

Кој од овие двајца мажи страда од шизофренија? Постариот човек или човекот кој се смее?

Дали е ова дело на познат уметник или детски цртеж?

Дали би сте рекле дека ова е фотошоп или вистинска фотографија?

Кој од овие две млади лица биле на “Титаник”? Девојката или момчето?

Каков е знакот на оваа карта?

ОДГОВОРИ:

Продолжува на страна 2