Ова е најшокантната трансформација на светот | Видео

164

Французинот Anthony Loffredo, попознат како “Black Alien” во последните неколку години го модифицира своето тело на екстремни начини, а сега им објасни на своите обожаватели зошто ги направил овие големи промени.

Досега ги ампутира носот, ушите, горната усна и два прста, а ги истетовира и очните јаболка.

Покрај тоа, неговата кожа е речиси целосно покриена со тетоважи, а јазикот е чаталест како змија. Од неговата трансформација, Loffredo се соочува со проблеми во секојдневниот живот.

За ова зборувал во документарниот филмСе претворив во вонземјанин“ на Channel 4. Loffredo рече дека таксистите не застануваат кога ќе го видат во живо, не го пуштаат во ресторани, а тешко му е да најде работа поради неговиот изглед.

„Ова не е осакатување“

Говорејќи на подкастот “Club 113” во 2022 година, тој рече:

„Тоа е секојдневна борба бидејќи секој ден запознаваш нови луѓе кои не те разбираат, кои те осудуваат. Тоа е живот. Не секој разбира сè, исто како што јас не разбирам многу работи за другите луѓе“.

„Црниот вонземјанин“ откри и дека ампутацијата на носот, ушите и прстите не ја смета за „осакатување“, туку за „лична еволуција и естетско подобрување“.

И покрај тоа, неговиот Инстаграм профил неодамна е избришан, а тој објави крај на проектот за трансформација.

И покрај таа објава, неговиот X профил објавени се видеа на кои се гледа како тој продолжува да работи, како и фотографии од неговата нова девојка. Се чини дека конечно му се посреќило.

Што велат експертите за сè?

Психолозите истакнуваат дека трансформациите на телото се сложена тема која може да има различни мотиви и последици. Некои луѓе избираат да прават тетоважи или пирсинг како начин на изразување на својата личност, уметничка креативност или припадност на одредена група или субкултура. За други, овие промени може да претставуваат начин за справување со трауми или предизвици во животот, додека некои едноставно наоѓаат естетско задоволство во модификациите на телото.

Сепак, психолозите предупредуваат дека физичките трансформации можат да имаат негативни последици. На пример, некои луѓе подоцна може да зажалат, особено ако донеле одлуки импулсивно или под влијание на надворешни фактори како што се социјалните мрежи или пријателите. Покрај тоа, некои луѓе може да доживеат стигматизација или дискриминација поради модификациите на нивното тело, што може да влијае на нивното ментално здравје и самодоверба.

Важно е да се напомене дека психолозите исто така се свесни дека трансформациите на телото се личен избор на поединецот и дека секој човек има право на сопственото тело и начинот на кој го уредува. Сепак, тие препорачуваат пред да се донесе одлука за модификација на телото, потребно е добро да се размисли за мотивите, последиците и емоционалната подготовка за промените.

Во секој случај, важно е да донесувате одлуки кои ги одразуваат вашите автентични желби и вредности, притоа да бидете свесни за потенцијалните психолошки аспекти на овие трансформации.