Ова е најидеално време од денот за водење љубов | Лош тајминг – големо разочарување!

187

Деноноќниот ритам се менува со возраста и влијае на секоја клетка во нашето тело.

Научниците докажаа дека најдобро време за вежбање е рано наутро ако сме 20 или 30, напладне ако сме 40 или 50 и од 14 до 17 ако сме постари од 50 години. А, кога е најидеално време во текот на денот за водење љубов? И, тоа зависи од возраста.

– Средината на денот е најидеално време за водење љубов со луѓе кои не се постари од 30 години. Паровите помлади од 40 години треба да се фокусираат на утринските задоволства, а постарите на вечерните задоволства – тврди д-р Пол Кели, клинички истражувач на Универзитетот во Оксфорд.

По долго истражување, тој го пресметал идеалното време за водење љубов со членови од различни генерации.

Ако имате 20 до 30 години …

15:00 часот – За луѓето во дваесеттите и триесеттите години, врвот на сексуалната енергија е во ова време

Ако имате 30 до 40 години …

08:20 часот – Во овие години веќе сме навикнати да се будиме порано, па дури и „дејството во кревет“ нема да биде незамисливо. Доктор Кели вели дека 8:20 часот е најидеално време за страсти, бидејќи сончевата светлина го зголемува тестостеронот кај мажите и жените.

Ако имате 40 до 50 години …

22:20 – За оние кои се во нивните „најдобри години“, идеално е да имаат секс пред спиење. Постарите луѓе стануваат, толку побрзо ќе легнат и д-р Кели препорачува малку страст пред паровите да заспијат во „праведен сон“.

Ако имате 50 до 60 години …

22:00 часот – Идеално време за размена на нежности за оние кои зачекориле во „крајот на летото на животот“. Д-р Кели предупредува дека припадниците на оваа возрасна категорија треба да избегнуваат утрински секс, бидејќи тоа може да доведе до ненадеен скок на притисок и да предизвика срцев удар.

Ако сте над 60 години …

20:00 часот – За време на оргазмот се ослободува окситоцин, познат и како хормон на будност. Бидејќи постарите луѓе сакаат да си легнуваат порано, д-р Кели препорачува интимност четири часа пред полноќ.