Откријте како да спречите предвремена ејакулација – совети за мажи и жени!

1337

Уживате во предиграта и разменувате топли бакнежи и допири. Доаѓа моментот на целосно препуштање на страстите, и кога она … сексот завршил пред да започне! Што сега?

Предвремената или прераната ејакулација е еден од најчестите сексуални проблеми во денешно време.

Што е предвремена ејакулација?

Можеме да ја опишеме како неможност за одложување на ејакулацијата сè до моментот кога е пожелна за двајцата партнери. Дефиницијата за предвремена ејакулација е субјективна.

Додека некои мажи ејакулираат брзо и со многу малку сексуална стимулација, честопати дури и пред пенетрација, некои ејакулираат 5 до 10 минути по почетокот на сексот.

Вистинската предвремена ејакулација е состојба во која машкото не чувствува дека ќе ејакулира сè додека не се случи тоа.

Ова може да значи дека нема контрола врз сексуалната возбуда.

Зошто се јавува предвремената ејакулација?

Предвремената ејакулација е најчеста кај адолесцентите, но може да ги погоди и сексуално активни мажи од сите возрасти.

Тоа главно се појавува како нуспроизвод на нашите мисли и психолошката состојба.

Мажите честопати се плашат дека нема да успеат да ја задоволат жената, а може да имаат и некои здравствени проблеми како што е Паркинсоновата болест или употреба на одредени лекови.

Како да се спречи предвремената ејакулација?

Продолжува на страна 2