Никогаш не влегувајте во друга куќа со празни раце

229

Дел за снагата на подарокот од книгата на Дипак Чопра “7 духовни закони на успехот”.

“При средба со некој, можете молчејки да му испратите благослов, да му посакате среќа, радост и многу смеа. Овој начин на тивко дарување поседува многу голема енергија.

Една од корисните работи што ме научија во детството, а ја пренесов и на моите деца – е никогаш да не се влезе во нечија куќа со празни раце, т.е никогаш никому да не се оди без подарок.

Вие можете да си кажете: “Како јас можам да давам нешто на другите, кога во моментот и на мене многу нешта ми недостасуваат?”

♥ Можете да донесете цвет. Еден цвет.
♥ Можете да направите картичка која ќе ги открие вашите чувства кон лицето кај кое сте дошле.
♥ Можете да донесете комплимент.
♥ Можете да донесете молитва ..

Донесете одлука да давате каде и да одите, кого и да сте сретнале. Колку повеќе давате, толку повеќе, благодарение на чудесното влијание на законот на привлечноста, ќе добиете.

А кога Вие повеќе ќе добиете, вашата способност за давање се зголемува.
Нашата вистинска природа – е богатство и изобилство, богати сме од природата, бидејќи природата поддржува секоја наша потреба и желба.

Ние ништо не губиме, бидејќи нашата суштина е – Чист потенцијал и бескрајни можности.”