Научникот кој го откри ракот, открива она што веројатно никогаш нема да го слушнете од лекар

222

Носителот на Нобеловата награда д-р Ото Варбург, кој ја откри вистинската причина за ракот, посочува дека главната причина за ракот е недостигот на кислород. Недостатокот на кислород води до кисела средина во организмот.

Д-р Варбург исто така открива дека клетките на ракот се анаеробни (не дишат кислород) и не можат да преживеат во присуство на високи нивоа на кислород, пишува viralalternativenews.com, цитиран од checkonline4you “Сите нормални клетки имаат апсолутна потреба од кислород, а канцерогените клетки можат да живеат без кислород–правило без исклучок“.

Ако клетката се лиши на 35% од кислород во текот на 48 часа, така може да настане ракот. ”За ракот, за разлика од други болести, постојат безброј секундарни причини. Но, само за ракот, има само една основна причина. Грубо кажано, главната причина за ракот е замена на дишењето со користење на кислород во телото на една нормална клетка со друг вид енергија – ферментација на шеќерот“.

Нашата исхрана игра важна улога во одржувањето на правилното ниво на pH во организмот. PH рамнотежата се јавува баланс на киселини и бази во сите течности и клетки во телото. Телото треба да биде балансирано од гледна точка на pH нивото во крвта и да има благо алкален ниво – 7,365 за да преживее.

За жал, типичната американска диета се состои главно од токсични и кисели производи како преработени, рафинирани шеќери, зрна, генетски модифицирани организми и др Ова води до нездраво кисела рН средина. Неизбалансирани рН може да ја прекине активноста на клетките и нивните функции.

Премногу киселата рН ниво на телото може да доведе до многу сериозни здравствени проблеми како рак, срцеви заболувања, дијабетес, остеопороза и киселини. Ако за долг период на време вие останете во телото кисела средина, тоа може значително да го забрза процесот на стареење.

Robert O. Young, во својата книга “Чудото рН” вели дека повеќето здравствени проблеми се јавуваат од киселоста. Тоа е затоа што паразитите штетните бактерии, вируси, габи од родот на Candida растат и се развиваат во кисела средина. А алкалната неутрализира бактериите и други патогени.

Значи одржување на pH балансот е еден од најважните алатки за оптимизирање на вашето здравје.