“Намалување на Крвниот Притисок за Неколку Минути | Едноставен Трик” | Видео

657

Eric Berg, киропрактичарот, сподели прост начин за намалување на високиот крвен притисок преку својот YouTube канал.

Неговиот совет не вклучува исхрана или вежба, туку дишење. Тој препорачува метод на бавно дишење, со само шест вдишувања во минута.

„Ова е многу евтин трик. Всушност, тоа не прави ништо“, изјави Berg. Според него, овој метод значително го намалува крвниот притисок, особено кај луѓето со срцева слабост, и помага во смирување на нервите.

Berg забележува дека луѓето со хипертензија, особено ако имаат дијабетес или се дебели, често дишат забрзано.

Тој предлага да се практикува овој метод секој ден, без напрега, бидејќи напрегата може да активира симпатичкиот нервен систем. Просто вдишувајте полека преку носот пет секунди, а потоа издишувајте преку устата пет секунди.

Ова ќе креира шест циклуси на вдишување и издишување, што може да влијае на автономниот нервен систем, го намалува крвниот притисок и пулсот, и да ве смири.