Најуспешните бракови се помеѓу пониски жени и високи мажи

764

Не е лесно да се биде низок, а жените со пониска висина знаат многу добро.

Тешко им е да стигнат до повисокиот производ на полицата во продавница, не можат да видат ништо за време на концертот, ако не најдат место во предниот дел, понекогаш им е тешко да најдат облека во нивната големина.

И ако зборуваме за нивните врски, некои сигурно ќе се жалат дека не можат да најдат соодветен партнер.

Колку често гледате двојки на улица каде што мажот е помал од жената? Според новата студија, најдобра комбинација и предуслов за добар брак е комбинацијата на висок маж и ниска жена.

Истражувањето опфаќа речиси 8.000 учесници. Главните фактори кои ги следат се висината на мажот и жената, како и задоволството на врската. Научниците на Универзитетот во Кентаки се категорични дека колку е повисок претставникот на посилниот пол, толку подобар е семејниот однос.

Според учесниците, кога мажите се повисоки од жените, тие имаат поголема самодоверба и доверба. Од друга страна, нивните понежни половини не мора да носат ниски чевли за да сокријат дека се со поголема висина.

Резултатите се однесуваат на минатото кога посилните, повисоките и појаките мажи ги ловеле и ги преживеале војните.

Се разбира, студијата не треба да ги обесхрабри пониските мажи од успешни врски. Има луѓе за кои емоционалната врска е многу поважна од растот.