Најактивни љубовници на светот | Хрватите се сексаат кај ќе стасаат

260

Хрватите се најактивни љубовници во светот, со просечно 11 партнери, а последни се Индијците со просечно 3 партнери.

Истражувањата покажуваат дека Хрватите, Грците, Холанѓаните и Британците имаат најактивен сексуален живот.

Истражувањето е спроведено помеѓу 50.796 испитаници од 30 земји од светот.

На второ место во ова истражување се Грците со просечно 9 партнери во животот.

Британски лист пишува дека Хрватите исто така повеќе од било кои народи имаат секс на отворен простор – во безени, во паркови, на ливади и во автомобили.

Исклучок прават во сексот на кампувње каде што најнапредни се Холанѓаните.

Истражувањата покажале дека во сексот најактивни се Британките, Американките и Австријките, кои во просеки мале 9 партнери.

На последно местосе Индијките со просечно 2 партнери.

Сепак,најновите истражувања покажуваат дека луѓето не секогаш точно одговараат на анкетните прашања, а особено тоа се однесува на сексуалната сфера.