На ова немаме одговор | Најголемите мистерии на човештвото кои никој никогаш не ги решил, а можеби и нема да ги реши

269
Окото на Сахара, АТЛАНТИДА

Ова се загатките што вечно го окупираат човештвото, а ова се петте најголеми.

Атлантида

Атлантида е опишана како древна напредна цивилизација, која живеела на остров или посебен континент некаде во близина на Грција.

Според легендата, целиот континент потонал на дното во рок од 24 часа и со себе ги зел сите тајни на напредната технологија. Многу се зборува дека Атлантида била уништена од цунами или некоја слична катастрофа.

Вистинската локација на Атлантида никогаш не била откриена, ниту остатоците од градот. Неодамна, се појави нова теорија, според која неистраженото Окото на Сахара е всушност изгубениот град Атлантида.

Продолжува на страна 2