„Моите чевли“ – Филм кој принуди милиони луѓе на размислување | Видео

435

На Јутуб уште во 2012 година беше обајвен краток филм под наслов „Моите чевли“, кој од објавувањето, па до денес е прегледан над 6 милиони пати и тоа со добра причина.

Филмот на австралискиот автор, Nima Raoofi говори за две деца од кои едното дете наизглед нема ништо, додека другото има се.

Филмот почнува со исмевување на сиромашното момче во скината облека, но работите драматично се менуваат откако ќе го сретне богатото дете.

Продолжението на филмот потсети стотици илјди гледачи на вистинските вредности во животот.

Како авторот принуди толку голем број гледачи на размислување, погледнете на видеото.