Мажите глумат оргазам во 1 од 4 акта

684

Обично жените се оние кои имитираат експлозивно чувство, бидејќи креветот не им го испорачува потребното задоволство.

Барем така се тврди. Но, замислете, излегува дека и мажите се преправаат …

Всушност едно истражување спроведено под раководство на Канадскиот универзитет во Квебек, фрла обвинение во машката градина за тоа дека посилниот пол симулира многу почесто оргазам отколку жените.

Според податоците од истражувањето кај еден од четири оргазма мажите симулираат.

Извештајот од истражувањето покажува дека научниците интервјуирале 230 мажи во возрасната група 18-29. Основната група прашања во разговорите со нив биле дали симулираат оргазам и ако да, колку често се случува тоа. Имајќи предвид дека досега науката не располагала со таква информација, податоците се многу изненадувачки.

“Во општ план учесниците раскажаа за тоа како се преправаат дека доживуваат оргазам во еден од четири сексуални чина. Притоа не станува збор за случаен секс – имитирањето на оргазам е дел од љубовниот живот“, откриваат експертите од Универзитетот во Квебек. “Како причина за тоа дејство, мажите се мотивираат со желба да оддадат емоционална поддршка на партнерката, а исто така и да ги натераат да се чувствувате подобри во она што го прават.”

Излегува дека мажите се прават среќни во “оној” момент најмногу за време на вагинален секс. Но тоа се случува и за време на орален и анален, како и кога стимулацијата е со рака.

А потоа велат дека ако жените воздишвнуваат, за да го натераат да се чувствува добро, тој го прави истото.