Мајки кои имаат ќерки треба да го знаат ова

708

Ќерките се најголемиот подарок за една мајка. Да имаш најдобра пријателка во лицето на својата ќерка е вистински благослов.

Постојат работи кои секогаш ќе останат вистинити за односите меѓу ќерка и мајка. Колку и тешки моменти да сте имале едни со други, треба да знаете некои вистини за мајките на девојки . Веројатно ќе се припознаете во некои од нив!

Вие сте идолот, хероината, моделот на имитација за ќерка си
Дури и таа да не ги одобрува целосно вашите пристапи, критики и методи, ќерката секогаш ќе се стреми да биде како вас.

Таа ќе се обидува да ги стигне вашите достигнувања, да ви се допадне и да добие одобрување.

Прифатете, ако вашата ќерка е машкоданка

Машките девојки се такви по природа. Мајките треба тоа да го прифатат. Не се обидувајте да ја напикате вашата ќерка во фустан, ако таа сака да носи широки панталони и слободни кошули. Тоа не ја прави помалку жена, едноставно е израз на нејзината машка душа, скриена под женската надворешност.

Вие ќе сте онаа која ќе ѝ го лекува скршеното срце

Мајките се најблиските суштества кои секоја ќерка сака да ги има до себе. Кога ќе дојде момент на љубовна мака, кога срцето ќе биде скршено и кога целиот свет ќе ни го врти грбот, мама е тука за да ни помогне.

Секоја ќерка го знае тоа длабоко во срцето.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2