Лутеница со сирење

155

Потребно

  • 6 кг црвени пиперки
  • 1 кг моркови
  • 1 кг тврдо сирење
  • 700 мл масло

Подготовка

Печете ги и излупете ги пиперките. Ги поминуваме низ мелница и пропржуваме во масло. Солиме малку, се смета дека и сирењето е солено. Мешајте ја смесата со варени моркови, кршено сирење и магдонос. Може да се стави и 1 просечно луто пиперче по желба. Стерилизирајте ги теглите околу 15-20 минути.