Крвната група ви открива која професија е создадена за вас

714

Секоја крвна група има специфични карактеристики, предности и слаби страни.

Група 0 – нула

Специфични професионални активности

Ви одговараат активности на отворено, динамични занаети и професии, тимска работа, ракотворби, комерцијални професии со луѓе, контакти, рекламирање, продажба, образование, дипломатија; медицина на трудот или училишна работа итн. Брзо и лесно се прилагодувате на различни средини и различни луѓе, без тешкотии се движите од конкретното кон апстрактното и обратно. Често се занимавате со неколку различни работи во животот. Лесно ја менувате работата, сакате разновидност.

Особини

Секогаш сте во движење, зрачите, се трудите да им бидете корисни на другите, подготвени сте да ги искористите поволните прилики, влијателни сте. Вие сте реални и успешни, но сте и исклучително отворени. Повеќе сте сентиментални отколку чувствителни. Добро го разбирате значењето на текот на времето и релативното. Вие се истакнувате во дипломатијата што може да ве направи одлични во лидерските вештини.

Група А

Специфични професионални активности

Вие се истакнувате во активности во кои треба да понудите повеќе, во кои сте независни, отколку во оние кои бараат адаптација на друга личност. Ефективни сте за уметнички активности, литературна или научна креативност, занаети или сродни професии, тивка креативност, креативни активности… Често сте осамени или преферирате мала група луѓе со кои соработувате. Бизнисите кои пребрзо се движат ве заморуваат. Не ви се допаѓа да се приклучувате на тим, бидејќи најдобро се постигнувате во самостојни активности. Можете да се прилагодите само до степен до кој се чувствувате во склад со околината. Во спротивно, се повлекувате во себе и си заминувате.

Карактеристики

Бавни сте и ранливи на околината. Повеќе автономија отколку независност. Имате повеќе длабочина отколку отвореност. Вие сте почувствителни души на кои им треба личен простор. Сакате да бидете свои и да се справувате со она што влијае на вашата душа.

Група Б

Специфични професионални активности

Сакате професии кои бараат континуитет, упорност и методичност: лабораториски истражувања, контроли, рангирања. Би биле соодветни за воени или полициски работи, работни места и професии со континуирана и регулирана дејност. Имате тенденции кон специјализација и стручност. Не ви се допаѓа работа каде што нема јасни правила и граници. Следете го вашиот сопствен ритам и можете да правите што и да одлучите.

Карактеристики

Вие сте многу активни, одлучни, донекаде крути, упорни, точни, педантни. Повеќе сте независни отколку автономни. Во бизнисот сте професионални, премногу рационални и точни. Вие се истакнувате во улогите на авторитет.

Група АБ

Специфични професионални активности

Ви одговараат научни и технички активности во различни области, активности во склад со природата, земјоделството, градинарството, грижливите и посветени професии, комерцијалните и набавните услуги итн. Статичните, седечките и монотони работни места или професии ве ужаснуваат. Својата максимална ефикасност ја наоѓате дружејќи се со некој кој знае да ве поттикне да се изразите и да ги остварите вашите планови.

Карактеристики

Можете да бидете пречувствителни, вредни, немирни, често склони кон ризик, полни со повеќекратни и контрадикторни можности. Може да бидете збунувачки шеф или многу хуман.