Криминални загатки што само најбистрите умови можат да ги решат

251

За да станете специјален агент на FBI, мора да поседувате некои извонредни вештини.

Кандидатите за оваа работа мора да поминат бројни тестови и да одговорат на многу прашања со што ќе покажат дека имаат потенцијал.

Ви подготвивме 4 исклучителни криминални загатки кои, ако ги решите ќе се чувствувате како специјален агент. 😉

Завалете се во фотелја, вклучете ги вашите сетила за откривање и може да почнеме.

1. Сериски убиец

Серискиот убиец ја повикал потенцијалната жртва дома на муабет. Вечерале заедно, по што убиецот ѝ понудил на својата жртва јаболка. Жртвата кажала дека веќе доволно е наједна. Тогаш убиецот ја поделил јаболката на половина како би можеле заедно да ја изедат. Двете почнале да ја јадат, а гостинката како ја загризла јаболката, така и починала.

Прашање

Ако двете јаделе иста јаболка, како едната од нив преживеала, а другата починала?

Прочитајте го одговорот на следната страница (2)