Кој има чекан, а кој има печурка ? Експерт открива осум видови на пениси, како и проблемите кои ги придружуваат

454

За 22 години колку работи во индустријата за помагала на пенисот, видел сè и сешто, но истакнува дека има осум основни форми.

Darren Breen, директор на iMEDicare Ltd – трговец на мало во Обединетото Кралство со пробор за еректилна дисфункција – вели дека секој пенис спаѓа во една од осумте категории. Од чекан до пиперка, тој ги сподели со Mail Online главните облици на пениси со кои се сретнал во неговите 22 години работа во индустријата.

1. Молив

Darren забележува дека мажите со пениси во облик на молив имаат тенденција да имаат „долг и тенок изедначен обем со тесно главче“. Експертот, кој е во индустријата од 1996 година, продолжува па вели дека иако должината може да варира од личност до личност, таа често е исклучително долга и потенка од просекот.

2. Пиперка

Darren забележува дека мажите со овој облик на пенис ја сметаат својата машкост „невообичаено кратка (што поради впечаток, и затоа што е пократок од просекот), но екстремно дебел по целата должина.“

3. Корнет

Според Darren, мажите кои имаат ваква форма на пенис можат да наидат на проблеми. Тој истакнува дека конусот обично има линеарно стеснување на пенисот кон врвот. Понекогаш, може да се поврзе со фимоза – состојба во која кожичката е премногу затегната и не може да се повлече преку главчето, што може да спречи проширување на пенисот.

4. Банана

Дали вашиот пенис е закривен лево или десно? Ако е така, веројатно е дека вашиот пенис е класифициран како облик на „банана“. Покрај закривеноста, се карактеризира и со повеќе или помалку мало стеснување по должината на пенисот. Darren забележува дека можеби сте родени со закривен пенис или сте ја развиле формата како резултат на повреда. Тој преоѓа кон референтна Пејронова болест – нарушување на сврзното ткиво на пенисот кај кое по повреда се развива ткиво со лузни и може да доведе до „страничен деформитет или форма на песочен часовник“. Оваа состојба наводно ќе влијае на 7 проценти од мажите во нивниот живот.

5. Чекан

Darren вели дека „чекан“ е исто така можно име за форма на пенис. Тој истакнува дека секој со оваа форма ќе има потенок пениз кој води до многу поширока глава. „Ова е тесна основа која се проширува до многу широка глава – гравитацијата го отежнува овој тип на пенис во ерекција да добие цврсто вертикалено подигнување“, вели тој.

6. Колбас

Darren објаснува дека пенисот во облик на колбас е најчест од сите. Детално опишувајќи ги типичните карактеристики на оваа конкретна форма на машкост, тој вели дека пенисот е со просечна дебелина и должина и дека има „еднаков обем по целата оска и е сосема типичен“.

7. Краставица

Ако формата на вашиот пенис не се вклопува во ниту една од горенаведените категории, можеби сте „краставица“. Овој тип на пенис е подебел од просечниот пенис и обично има добра должина.

8. Печурка

И последно, но не и најмалку важно копчест пенис во форма на печурка. Сите пениси генерално се повеќе или помалку во облик на печурка, со „капа“ или главче кое се шири од основата на пенисот, но овој тип е особено изразен. Научниците тврдат дека оваа конкретна форма е еволутивен дизајн кој потекнува од идејата за неверство. Откриено е дека потиснувањето, како и гребенот што го дели телото од главата, може да помогне во чистењето на вагината и репродуктивниот систем од спермата на претходниот сексуален партнер.