Кое е најдоброто време за прошетка со вашето милениче ?

522

Краток тест открива дали надвор е премногу топло за кучето да оди на прошетка.

Кога надвор е многу топло, на нашите крзнени миленичиња исто така им треба малку повеќе внимание за да им овозможат да ги поднесат високите температури што е можно полесно.

Тоа значи дека треба да внимаваме и во кој период од денот го носиме кучето на прошетка. Ако не сте сигурни дали е премногу топло за да одите надвор, овој генијален трик од пет секунди ќе ви помогне да дознаете.

За време на најжешките летни горештини, кучето треба да се прошета порано наутро и подоцна навечер кога врелиот воздух станува поподнослив.

Но, кога е најдоброто време да го извадите вашето домашно милениче попладне?

Можете да дознаете дали е премногу топло за вашето куче да биде надвор со наједноставниот трик: ставете го врвот на раката на тротоарот и ако не можете да го држите пет секунди, тоа значи дека е премногу топло за одење.

Ако тротоарот е претопол за вашата дланка, тоа значи дека е премногу жежок и за шепите на кучето, односно за одење по асфалтот.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.