Кинезите отвориле небесен автопат | Оди низ планини | Еве како изгледа! Видео

209

Автомобилскиот пат, кој се нарекува најубав, е отворен за сообраќај во кинеската провинција Хунан.

Новиот автопат ги поврзува многуте туристички атракции во таа област на Кина, вклучувајќи го планинскиот масив Тјенанмен, кој беше инспирација за креаторите на холивудскиот блокбастер Аватар.

Се очекува новиот пат да го помогне развојот на туризмот во овој регион.