Алтернативна медицина | Лав Ангарт – вежби за проток на енергија во очите | Видео

831

Ако имате проблеми со очите, прочитајте ги упатствата подолу. Треба да ги вежбате мускули на очите за да имате подобар вид. Со оваа вежба, ќе го задржите својот вид во добра форма.

Еден од најважните органи се нашите очите и треба да ги заштитиме колку што можеме.

Тоа е орган кој ја перцепира светлината. Се состои од оптички состав, нервни елементи и придружни и потпорни елементи.

Овие едноставни вежби ќе ви помогнат во одржување на оптимален вид. Вршење на оваа вежба првата работа наутро, пред спиење или во секое време кога очите се чувствуваат уморни.

Осигурете се дека вашите раце се чисти и опуштени.

алтернативна медицинаВо овој инсерт од емисијата Здраво живо, Лео покажува едноставни вежби кои ги масираат точките на главата, што го забрзува протокот на енергија во очите и помага при разни нарушувања како што се притисок или замор во очите.