Кај овие хороскопски знаци не постои зборот “НЕ” како одговор

191

Ако постојат луѓе кои едноставно не можете да ги победите во расправија или кавга, тие веројатно припаѓаат на еден од овие четири хороскопски знаци.

Тие се тврдоглави и не се откажуваат од своите ставови, не прифаќаат „не“ како одговор. Секогаш се трудат да биде сè по нивно, а станува збор за следниве четири знаци:

Овен

Овните имаат краток „фитиљ“ кога работите не одат како што замислиле. Тие се последни кои ќе се откажат од она што го наумиле. Тие нема да прифатат „не“ како одговор сè додека не биде завршена работата или додека не бидат целосно задоволни.

Бик

Еден од најтврдоглавите знаци. Биковите влегуваат во разговорот без никаква флексибилност или отворен ум. Може да биде само по нивно и никако поинаку. Тие се големи кавгаџии, а ако некој не се согласува со нив, тие стануваат многу нервозни.

Стрелец

На Стрелците им е пријатно се додека другите околу нив се согласуваат со она што го прават или зборуваат. Веднаш штом некој ќе покаже со прстот кон нив и ќе им укаже дека не се во право, тие стануваат агресивни и лути. „Не“ во никој случај не е одговор за нив и последиците од таквиот одговор можат да бидат многу лоши.

Лав

Лавовите никогаш не се премногу раздразливи и склони кон кавги. Сепак, тие не се губитници кои се откажуваат без борба. Тие секогаш се обидуваат да им докажат на другите дека се најдобри во сè што прават и сакаат да бидат во центарот на вниманието.