Каде грешат жените при изборот на сопругот?

158

Бракот не е потпис што ќе ги направи работи сами по себе. Вие ја легализирате вашата врска и верувајте дека сè ќе се случи во иднина како мед и путер.

Многу бракови не успеваат бидејќи партнерите не прават точна проценка за едни со други. Така разводот е исто така незабележлив. Постојат голем број на околности и карактеристики и однесувањето на партнерот што треба да се земат предвид. Во спротивно, љубовта што сте ја собрале ќе испари многу брзо.

Многу жени прават грешки при изборот на сопруг, кој потоа го крши односот, бракот, а понекогаш и животот.

Кои се најчестите женски грешки во изборот на партнер во животот?

1. Изберете човек кој целосно се спротивставува во смисла на визии за животот и иднината, надевајќи се дека тие ќе го натераат да се премисли.

2. Тие се мажат за личност кој може да им помогне да ги организираат своите животи, да се чувствуваат емоционално стабилни, да ги излечат од своите зависности – воопшто, да ги “исправуваат”.

3. Дозволуватеа родителите, нивните пријатели, нивните роднини да изберат сопруг наместо нив. Тие се под влијание на мислењата на другите и никогаш не успеваат да направат свој избор, бидејќи тие се двоумат дали другите ќе го прифатат човекот покрај нив.

4. Игнорирате ги црвени знамиња кои сугерираат дека нешто не е во ред со човекот покрај нив. Овие знамиња може да бидат во светло-црвени тонови, но можат да бидат обоени во темни, треперливи црвени бои кои сугерираат дека човекот воопшто не е за нив.

5. Тие продолжуваат да застануваат во врската, каде што очигледно е дека човекот не е за нив. Тој прави неприфатливи работи, измамуваи, троши пари за коцкање, премногу пие, или води живот на приватноста, но сè уште постои начин да се прости. Постојат многу повеќе примери на несоодветни мажи, освен пороци. Сепак, поради некоја причина, некои жени стојат во слични односи.

6. Тие се мажатр за човек кој е емоционална руина, без кариера, без перспективи и план за иднината.

7. Тие се мажат, само затоа што “така е тоа”. Кога немаат причина да одбијат, многу жени се венчаат токму така, надевајќи се дека ова е вистинскиот избор. Во многу случаи, излегува спротивното.

8. Не слушајте пеперутки во нивниот стомак. Ако тие не се, сè е јасно.

9. Се одлучуваат за сопруг според обемот на банкарската сметка. Но, тие не знаат кои проблеми можат да очекуваат од него, бидејќи не е сè во парите.

10. Не се мажат за човек кој добро ги третира, туку го избира за апсолутно незначајни причини како што се пари, изглед, хумор, интерес за забава и многу други мали работи.