Исповед на Весна од Скопје која е заразена со коронавирус

1540

Имавме три обиди да направиме тест за корона, но од Центарот за јавно здравје не одбиваа со објаснување дека штом не сме патувале, нема ризик од корона- пишува Весна.

Сега кога сме подобри, би сакала да ве известам дека утврдивме дека вирусот стаса од колеги од Србија кои беа во работна посета на фирмата, пишува на Фејсбук Весна Кондратенко која со својот сопруг се зарази од коронаворусот, а се тестираа во приватната клиника „Филип Втори“.

Несвесни за болеста која ја носат, имаа контакти со голем број вработени – „Веднаш кога се разболевме, се повлековме дома мислејки дека е грип. Имавме три обиди да направиме тест за корона, но од Центарот за јавно здравје не одбиваа со објаснување дека штом не сме патувале, нема ризик од корона- пишува Весна.

Таа исто така упати апел до сите граѓани да ги ограничат контактите и строго да се придржуваат на препораките за заштита од вирусот.

Sega koga sme podobri, bi sakala da ve izvestam deka utvrdivme deka virusot stasa od kolegi od Srbija koi bea vo…

Gepostet von Vesna Kondratenko am Donnerstag, 19. März 2020