Има една особина кај мажите на која ќе падне секоја жена

246

Кога се во прашање врските и односот, мажите и жените имаат слични или исти желби. Но кога зборуваме за привлечност, постои една машка особина на која не може да одолее речиси ниту една жена.

Истражувањето објавено во стручното списание Еволушнери Псајхолоџи ги објасни некои од најголемите дилеми кога станува збор за машко-женската привлечност.

Првиот дел од тестирањето е направено на 50 млади лица кои требале да разгледуваат профили (фотографии и кратки видео снимки) на 100 непознати личности и врз основа на тоа требале да одлучат кои лица им се најпривлечни. Резултатите дале многу јасни одговори – личностите кои најмногу се смееле и биле духовити привлекле најмногу внимание.

Вториот дел од истражувањето вклучувало 200 мажи и жени, слободни лица на возраст од 20 до 30 години. Секоја од испитаничките требале да поминат 10 минути со секој од мажите од тестирањето па потоа да одлучат кој од нив е најсимпатичен и која особина најмногу им се допаднала.

Иако одговорите биле многу различни, стручњаците заклучиле дека мажите кои се труделе да бидат духовити, кај жените добиле најмногу позитивни критики. Исто така, истражувањето не поврзувало духовитост и интелегенција.

Иако во оваа приказна факторот како физичката привлечност и тоа како игра улога, заклучокот на истражувањето бил многу едноставен – кога мажот се обидува да биде духовит, а жената на неговите обиди реагира со искрена насмевка, голема е веројатноста дека таа ќе сака подобро да го запознае. Ако тие се смеат, голема е веројатноста дека односот ќе се развие.

Сторете и Вие нешто убаво за вас – Cashback

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување

Најбараната Cashback Card во Македонија можете да ја добиете БЕСПЛАТНО ако се регистрирате преку нашиот сајт www.kukuriku.com.mk