И во Јапонија … политичарите подготвени го чекаат земјотресот! Видео

390

Погледнете како се подготвиле пратениците во Јапонија во случај на елементарна непогода.

Деновиве Балканот беше погоден од серија земјотреси. Речиси 50 луѓе загинаа во Албанија, а регионот е сè уште во шок. Во Јапонија на земјотресите, ако можеме така да кажеме, се навикнати.

Погледнете како нивните политичари решиле да се заштитат за време на собраниската седница – за не дај Боже. На главата ставиле метални шлемови специјално дизајнирани за таа потреба, а воедно и отпорни на удар.