Хороскопски знаци во психијатриска институција

1541

Има малку реалност во секоја шега, забавувајте се и прашајте

Го прашувате секој нов пациент колку е болен и секој пат тој гордо ја изговара својата дијагноза.

Овен

Вие сте Наполеон во психијатриска болница. Вие сте водач на шизофреник и крал на психопати. Е ги наведете да ја нападнат администрацијата или да ја организираат. Датотеката ќе ја украсите со белешки за состојбата на пациентот, така што никој не пие апчиња тој ден. Вие сте единствениот кој не се плаши од седативи и електрошок терапија. Покрај тоа, терапијата ве прави посилни. Лекарите се обидуваат да стават само еден Овен на одделот, инаку деструктивната енергија не може да се контролира.

Бик

Добро си. Вие сте во ментална установа затоа што сте во друштво на некој од вашето семејство. Можеби сте го довеле сами во таква состојба и поради тоа се чувствувате виновни, но не навлегувате длабоко во тие мисли. Па, не си некој вид психопат. Помагате во кујната, ги забавувате пациентите со шеги и ги полевате цвеќињата во дворот. Да, добро си. Додека не се појави полна месечина на небото. Или додека не ги видите црвените гаќички на медицинската сестра преку белиот мантил, поради што очите веднаш се полнат со крв. Следниот ден не се сеќавате на ништо и се изненадувате кога ќе сфатите дека сите ве избегнуваат. Но, поради фактот што готвите добро, тие брзо ви простуваат.

Близнаци

Вие сте во болница за делириум. Тие ви покажуваат на студенти по медицина затоа што уживате. Вие сте единствениот што се расправа со главниот лекар поради дијагнозата, давате аргументи за сосема друга состојба, додека воопшто не тврдите дека сте здрави (за разлика од Рибите). Понекогаш им помагате да поправат скршен пиштол за зашеметување, со кој го скротија Овенот, или поставија Wi-Fi. Секој наивно мисли дека Близнаците имаат поделена личност, но тоа би било премногу едноставно. Не постојат само две или три. Постои цел камп. Токму Близнаците можеа да глумат во филмот „Сплит“, во кој главниот лик имаше дури 24 личности. Поради сето ова, вие сте единствениот кој успева да лежи во две или повеќе ментални болници истовремено.

Продолжува на страна 2