Гадните навики кои ни пречат да сме среќни

85

Пиењето кафе наутро, џогирање, читањето на омилена литература и т.н. се навики.

Тие се присутни во животот на секој од нас. Создавајќи добри навики, се градиме себеси како личностите кои сакаме да бидеме.

Лошите навики се оние кои спречуваат да сме среќни. Еве неколку од кои не се потребни:

Навиката да давате време, мисли и енергија за мали нешта и луѓе

Сето ова е придружено со голема доза напнатост и стрес. Елиминирајте ги оние кои не заслужуваат внимание и концентрирајте се на битните за вас луѓе кои ве даруваат со љубов и разбирање.

Навиката да обраќате внимание на хорските бајки

Не земајте ништо со срцето. Нема како да го промените мислите на луѓето за вас. Петар Данов рекол: “Штом мислиш на еден човек, ти се поврзуваш со него и се де магнетизираш. Ти му правиш услуга, ако зборуваш лошо за него – него го чистиш, а себе валкаш. “Кога некој зборува зад грб , прифатете го дека тој гази врз себе, не врз вас.

Навиката да работите деноноќно

Обврските никогаш не завршуваат. Навиката, кој ве тера да работите по 10 и повеќе часови, во даден момент ќе се покаже нездраво за вас. Научете да се релаксирате, да се забавувате по крајот на работниот ден. Кога ќе го најдете балансот ќе започнете и да постигнувате успеси.

Продолжува на страна 2