Фаќајте магла на време | ОВОЈ ХОРОСКОПСКИ ЗНАК е чисто зло, бегајте од него колку ве држат нозе! (ФОТО)

726

Дознајте кој хородкопски знак е најпресметлив, но и најверен

Да остават нешто, туку така, тоа за нив е непознато. Сè мора да биде испланирано, ставено во место, само така функционираат. Точни се и пресметливи. Сè пресметуваат, ќе поделат и разделат на мали делови за да можат без грешка тоа да го направат.

Станува збор за ДЕВИЦАТА.

Кај нив нема пропусти. Невозможно е тоа да им се случи, тоа ги навредува. Нивниот мозок е сличен како кај Близнаците, што не е чудно кога знаеме дека Меркур владее со нив. За разлика од Близнаците кои се луди и забавни, Девиците не умеат да се забавуваат.

Тие едноставно не можат да скратат. Ако не објаснат сè како да не рекле ништо. Многу се навредливи ако некој ги прекине. Бидејќи се ужасно нервозни, почнуваат одеднаш да го зголемуваат тонот, до врескање за да објаснат до крај што започнале. Не дозволуваат да бидат прекинати.

Фитилот им е многу краток. Се ужасуваат од човечката глупост, безобзирност, неточност, контрадикција. Нивните нерви се премногу тенки, а реакциите се многу насилни, големи злопамтила, ќе ископаат во разговорот некој детал кој сите го заборавиле, но Девицата никогаш и никако.

Нивното сеќавање е фотографско, математички точно. Поседувањето на оваа силна логичка интелигенција ги доведува до конфликт со себе и со емоциите. Сè мора да има логика. А во емоциите најмалку ги има. Таквите мисли ќе ги фатат без гаќи. Не можат да ги решат овие нелогични работи. Во сè во кое нема логика, точност, Девицата ја губи земјата под нозете, барајќи нешто на што да се потпре.

Не умее да живее, да оди по нестварни, нереални патеки. Сè мора да се знае и да има основа, почеток, средина и крај. Тие очекуваат и бараат чистота и точност. А самите знаат да бидат несмасни и неточни. Девиците најчесто доцнат. Ова не се однесува на работата, се разбира, но за сè друго.

Со Девицата секој губи. Нема шанси да бидат совладани. Манипулираат со податоците што ги меморирале и спакувале во нивниот мозок. Заморуваат со нивната точност, но Девиците не умеат на друг начин да живеат. Нивниот ум сè пресметал и нема простор за пропусти. Само на тој начин се чувствува добро. Нам може да ни биде тешко со нив, но тоа е толку нормално за нив.

Хипохондриците најчесто се родени во овој знак. Во љубовните врски сакаат до бесконечно и назад. Се даваат безрезервно, ги сакаат другите повеќе од себе, што може да е чудно за овој аналитички ум. Нивната љубов е чиста како солза. Кога сакаат, не изневеруваат. За Девицата тоа е речиси невозможна мисија. Луѓето кои се родени во овој знак најретко мамат. За нив тоа нема смисла. Тука влетува онаа логика.

Ужасно немаат доверба во нивниот партнер. Го задушуваат, посесивни се и ужасно љубоморни. Не постои понапрно суштество од љубоморната Девица. Ќе направат низа глупости за да дојдат до докази дали патнерот ги мами. Ќе ги прислушкуваат разговорите и ќе ги бараат сто пати на ден. Ќе бараат да им се јавува и ќе ангажира приватен детектив. Додека трае тоа лудило, тешко е да се гледаат и слушаат, но, во исто време и многу тажно.

Тие навистина не веруваат. Нивното сомневање од нив прави будали. Иако се свесни за тоа, тоа е посилно од нив и се додека не ја расчистат ситуацијата не се откажуваат. Кога ќе ја дознаат вистината, се помируваат со неа, каква и да е. Тие само сакале да си докажат себеси и на таа личност дека се во право.

Нема поголемо папучарско однесување од она кај Девиците и мазохистички уживаат во тоа. Нив ги расипуваат парите кои многу ги сакаат, а не знаат да работат со нив!