Еве како веднаш да “прочитате” некоја личност | 9 совети од агенти на тајните служби

423

Способноста да читате други луѓе може многу да ви помогне во комуникацијата. 

Лара Кеј, која работела 23 години како агент на ФБИ, вели: „Не мора да бидете детектив од прва класа за да разберете што се случува во нечија глава. Секогаш постојат сигнали кои можете да ги употребите. Сè што е потребно да знаете е каде да ги барате“.

Кои се точно тоа знаци кои ни откриваат што некој мисли или чувствува? Продолжете со читање ако сакате да дознаете.

Имајте на ум дека е потребно време да научите да ги читате луѓето беспрекорно. Се разбира, постои исклучок за секое правило. Но, придржувајќи се кон овој принцип, можете да ги подобрите вашите вештини за набљудување и способност да ги разберете луѓето, што ќе ви овозможи да комуницирате поефикасно и подобро.