Еве како да ги вратите избришаните документи | Видео

107

Веднаш ја бараме првата трага од избришаниот документ во корпата за отпадоци, односно иконата корпа за отпадоци на работната површина на компјутерот. Дури и ако го нема тука – сепак не е сè изгубено!

MicroSoft најде решение за ова, но и за проблемот кога не можеме да отвориме документ од Word. Имено, ваквите проблеми се минато со новата алатка наречена Windows File Recovery.

Оваа алатка ќе им овозможи на сите корисници, во случај на какви било проблеми што вклучуваат дефект на компјутерот, да ги зачуваат сите документи и да ги зачуваат дури и кога ќе ги избришеме од датотеките.

Исто така, Windows File Recovery ќе ви овозможи да ги зачувате сите лични информации, вклучувајќи фотографии, видеа, документи и многу важни податоци за кои мислевме дека се изгубени засекогаш. Алатката може да се користи за спасување документи од хард дискот, USB меморијата и мемориските картички.

Она што претставува отежнувачка околност за користење на оваа алатка е тоа што корисниците ќе мора да бидат малку понапредни корисници на оперативниот систем Windows, бидејќи тоа е основа за работа на Microsoft Comand Prompt.

Како работи оваа алатка

Windows File Recovery работи така што кога датотеката е избришана од вашиот компјутер, таа не исчезнува целосно, но неговиот простор на дискот е означен како слободен за пишување нови податоци. Сè додека не се внесуваат нови податоци на тоа место, постои можност избришаниот документ да биде зачуван.