Еве како да дознаете повеќе за неговите поранешни девојки

131

Се прашувате ли какви луѓе биле поранешните девојки на партнерот?

Нема жена која не се чуди. Ужасно љубопитни сте зошто го напуштиле или зошто тој ги оставил. Што не им се допаѓало на жените и што тие не сакале кај него.

Многу прашања, малку одговори. Не секој маж сака да зборува за поранешните партнерки. Некои се самосвесни, други намерно кријат. Која и да е причината што сакате да ја дознаете, треба да го сторите тоа по можност без да изгледате како некој психопат!

Како да се пристапи?

Бидете подготвени и вие да споделите

Многу поверојатно е тој сам да почне да споделува, ако и вие пуштите малку информации за себе. Почнете да раскажувате по малку за своите поранешни внимавајќи информациите да не се премногу прогонувачки, обемни и детална. Ако го направите тоа, тој нема да го прифати како споредба туку носталгија од ваша страна на поранешните.

Користете одредени примери од старите врски, кои ќе ги пуштате во тек во соодветни околности. Надевајте се тој да се намами и да почне сам да споделува. Покажете му дека тоа не ви пречи, бидејќи токму тоа го сметаат повеќето мажи.

Се фокусирате на него, не односите

Кога го потпрашувате за неговите претходни врски гледајте да дознаете повеќе за него самиот од одговорите отколку за самите врски. Не дека не е важно, но треба да се има предвид дека секој човек се однесува поинаку со различни луѓе.
Затоа е од поголемо значење да дознаеш како реагирал во ситуациите и што го натерало да дејствува на одреден начин.

Не се потопувајте премногу во минатите приказни

Колку и примамливо да е, не обидувајте се да ги извадите сите информации . Дури и партнерот да е подготвен да сподели нешто со вас, може да има работи кои не би ви се допаднале. Затоа не е потребно да знаете апсолутно сè. Ќе добиете најмногу од неговото минато, но не претерувајте. Премногу информации исто така не се корисни.

Разбирам дека секој човек има потреба да чува тајни

На крајот, ако се проголта фактот дека секој човек сака да чува некои од своите тајни, ќе се чувствувате многу подобро. Размислете повторно, пред да почнете да му се лутите – имате ли и вие некоја мала тајна која ја чувате од вашиот омилен?