Единствениот квалитет што го прави мажот попосакуван од жените

850

Не го земајте за пример Кание Вест – ароганцијата нема да ве доведе никаде!

Ново истражување на колеџот “Хоуп” покажува дека во љубовта скромноста е далеку ценетa. Научницитe создадоа онлајн профили на мажи кои се движеле меѓу помирни и скромни домногу арогантни. Потоа тие натерале жени да оценуваат кој од мажите им се чини секси и атрактивен.

“Жените ја определуваат скромноста како знак дека мажот ќе се однесува добро со нив. И се во право! Овие мажи ги ставаат потребите на партнерката пред своите сопствени“, тврди Дерил Тонгерен, автор на студијата.

Добрата вест е дека скромноста не е вродена, туку може да се стекне.

Првопризнајте си дека имате недостатоци. Направете брз преглед на предностите и слабостите. Размислетее два пати пред секој своја збор и постапка, внимавајќи дали ќе се ставате себе и своето его на преден план или тоа на другиот. Не мора по секоја цена, да научите да сослушувате и не се фалете.

Важно е да имате реална оцена за себе и да се ослободите од комплексите, кои ве тераат да се истакнувате.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.