Десет зборови, кои добиваат сосема поинакво значење кога сте родител

328

Да се биде родител е најважната работа на светот, која трае цел живот. Некои велат дека тоа патување е исполнето со неверојатни награди, а понекогаш со речиси невозможни предизвици.

Следуваат десет зборови, кои добиваат сосема ново значење, кога ќе добиете дете.

Сладолед

Што обично значи: Вкусен, замрзнат десерт. Што значи за родителите: Семоќно мито, кое може да се користи да за се натераат децата да го сторат тоа што вообичаено не сакаат да го направат.

Мекдоналдс

Што обично значи: Место на кое се купуваат бигмек, чизбургер, помфрит и останати занимации. Што значи за родителите: Место на кое децата добиваат настинка.

Време за спиење

Што обично значи: Заминувате на спиење. Што значи за родителите: Разработена рутина, која трае најмалку 20 минути и вклучува надгледување на миењето заби, читање приказни за добра ноќ и повторување по „сто пати“ на вашето дете: Спиј!

Проблем со компјутерот

Што обично значи: Вашиот компјутер има вирус. Што значи за родителите: Вашиот компјутер има остатоци од храна меѓу типките на тастатурата.

Продолжува на страна 2