Да не се претерува со чајот од малини

461

Чајот од малини – едно од најпознатите средства за лекување во народната медицина, што се применува за ублажување на симптомите при настинки.

Го прифаќаме чајот од малини, како и слаткото од малини како природно и дури неопходно средство за справување со секоја настинка. И дури да не ни е текне да си го поставиме прашањето: А може ли да пиеме чај од малини, кога имаме температура?

А во меѓувреме лекарите не предупредуваат за ризиците од прекумерна употреба на чај од малини, особено за време на настинки.

И тука е важно да се запамети дека при настинки и грип срцето и бубрезите, дури кај здрави луѓе се подложени на дополнително оптоварување и затоа во такви периоди не се прикажани производи кои создаваат нови проблеми.