Да ја сонувате поранешна љубов ќе ве натера да размислите за сопствените желби и надежи

677

Без разлика дали сте во среќна врска или сингл, да ја сонувате поранешна љубов е вообичаена работа. Ова е една од вообичаените теми што може да се појават во соништата, особено по влегување или излегување од врска.

Соништата е тешко да се протолкуваат во некои ситуации затоа што тие честопати се прикажуваат како збир на сите ситуации што сте ги виделе во текот на денот, па затоа е тешко да се препознае што се создал вашиот ум, а што сте ‘собрале’ од секојдневната ситуација.

Соништата за поранешен љубовник, сопруга, момче, жена, можат да зборуваат за тоа како некој или нешто во вашиот сегашен живот предизвикува исти или слични емоции со оние што сте ги имале со таа личност. Но, што точно значи ова за вас, ќе ви го кажат остатокот од соништата, како и зачестеноста на повторувањето на поранешниот партнер во соништата.

Ако сонот за поранешна љубов се повтори, можно е да ги повторувате истите модели на однесување во новата врска како и во старата. Ова би значело дека постои можност да ги правите истите грешки или да се однесувате на ист начин како порано. Тоа навистина не ви донело корист последен пат, ова е начин да научите нешто од таа врска и да го примените во сегашноста.

Овој вид сон е одлично време да ги преиспитате вашите чувства и ставови кон таа личност. Можеби веќе некое време не сте размислувале за неа и имате негативни емоции кон неа. Прифатете ги и ослободете се од нив бидејќи тие само ќе ви пречат да продолжите понатаму.

Ако неодамна сте влегле во нова врска, а соништата за поранешниот партнер почнале да се појавуваат, можно е да се доведе во прашање моменталната врска. Со присеќавање се обидувате да решите некои негативни и позитивни работи што досега не сте ги имале, всушност сакате успех со новата личност.

Можеби не сте решиле некои проблеми со таа личност, бидејќи има некои незавршени работи помеѓу вас и вашата поранешна љубов. Ова не мора да значи дека сега треба да се вратите кај таа личност, но дека треба да се запрашате малку подобро која е причината за вашата љубов и дали таа сè уште постои.

Да ја сонувате поранешната љубов може да биде во различни ситуации од соништата – можете дури и да спиете со таа личност, само да разговарате, да се помирите, но исто така можете да сонувате дека таа личност починала. Да сонувате да водите љубов со поранешен партнер сугерира дека сте свесни за вашите квалитети што можеби сте ги стекнале со таа личност.

Ако вашиот партнер можеби бил несигурен или лажго, тоа значи дека се понижувате на некој начин затоа што не се соочувате со вистината во реалниот живот. Сексуалните соништа можат да се случат само ако сте моментално среќни или возбудени за нешто друго во животот, и се сеќавате на овие ситуации во вашите соништа затоа што биле едноставно убави.

Да сонувате дека таа личност починала, така што, на пример, сте на погреб, може да покаже дека конечно сте продолжиле понатаму и дека сте подготвени да го оставите зад себе тој дел од вашиот живот. Помирувањето со поранешната љубов не мора да значи дека треба да го сторите тоа во реалноста, туку дека станувате свесни дека не треба да се обвинувате себеси за некои од проблемите што се случувале тогаш, затоа што не сте виновни за тоа.

Да сонувате за такви лица од животот значи дека ќе го откриете вашиот идентитет и лични потреби и дека преку нив ќе можете да дознаете подлабока вистина за вашите вистински сексуални и емоционални потреби во љубовните врски.