Еве зошто најдобриот с*кс е во 30-тите години

111

Немојте да жалите за вашата “изгубена младост”, односно, дека сте поминале 20 години.

Во животот на 30 години не е ништо помалку убаво и полно со неверојатни искуства.

Всушност, има многу работи кои се подобри во овие времиња кога ќе влеземе во овој возрасен опсег. И една од тие работи е сексот.

ПРИЧИНИ

Тензијата паѓа

Се разбира дека сакате да испорачате и да уживате во задоволство. Но, нема што да се докажува на никого. Вие се чувствувате подобро во вашата кожа и не се грижите толку многу за вашата сексуална изведба.

Подобро го разбирате вашето тело

Знаете што претставува најдоброто за вас и ви дава повеќе задоволство, како и какви се вашите ерогени зони и што ве возбудува.

Квалитет наместо квантитет

Ова треба да биде вашето мото во претходната деценија, но веројатно сте се фокусирале на стекнување искуство со различни партнери. Сега немаш ништо да пропуштиш и безбедно можеш да кажеш НЕ ако мислиш дека нема да го добиеш саканото задоволство.

Крај со бесмислениот секс

Во триесеттите години, човекот се повеќе размислува за семејство и почнува да гледа во сексот не само како средство за задоволство за една ноќ, туку како искуство со перспектива – т.е. концепција.

Можете да комуницирате со помалку инхибиции

Сега сте посигурни, знаете што сакате, го познавате вашето тело и лесно можете да му помогнете на вашиот партнер во случај да му треба водство.