Бог никогаш не дал ветување кое не го исполнил … Никогаш не слушнал молитва на која не би одговорил …

643

Во животот, некои можат да шетаат, други да трчаат, но сетете се дека Господ им ги дал истите денови на желката и коњот за да стасаат до Ноевата арка. Вашето патување може да биде тешко и грубо, но сигурно ќе стасате до вашата дестинација.

Јаков го погледна Јосиф и виде во него добар син! Десетте браќа го погледнаа Јосиф и видоа бескорисен сонувач! Патниците го загледаа Јосиф и видоа роб! Сопругата на Потиф го погледна Јосиф и виде еден убав слуга! Сопругата на Потиф го погледна Јосиф и виде потенцијален љубовник! Зарворските службеници виделе во Јосиф затвореник.

Сите тие биле во голема грешка.

Бог го погледна Јосиф и виде премиер на Египет како доаѓа!

Да не се обесхрабрувате од она што луѓето го гледаат во тебе !!!

Бидете охрабрени од она што Бог го гледа во вас !!! Никогаш не ја потценувајте личноста покрај вас затоа што никогаш не знаете што Господ поставил во таа личност.

Вашата слугинка може да биде главен извршен директор во доаѓање кој ќе го вработи вашето дете. Вашиот градинар можеби е претседател во доаѓање.

(Запомнете дека Давид го доби помазанието по кое ќе стане крал додека пасел овци. Естер била обичен сирак, а сепак кралица во доаѓање)

Ние ја делиме Божјата љубов и го правиме светот подобро место за живеење. Покажете љубов со ширење на вистината со оние што ги сакате.

НЕ Е ВАЖНО КАКО ЛУЃЕТО ВЕ ГЛЕДААТ,

ВАЖНО Е ГОСПОД КАКО ВЕ ГЛЕДА!

Не го интересира староста, и не е ни чудо што го благословил Аврама.

Не го интересира искуството, и не е ни чудо што го избрал Давида.

Не е заинтересиран за секс, не е ни чудо што ја одгледал/воспитал Естер.

Не го интересира твоето минато, не е ни чудо што го поканил Савл Трашанин.

Не го интересира твојот физички изглед, не е ни чудо што го избрал Закеј.

Не го интересира твојата флуентност, не е ни чудо што го избрал Мојсеј.

Не го интересира кариера, не е ни чудо што ја избрал Марија Магдалена

Сè што знам е дека мојот Бог никогаш не се менува.

Никогаш не дал ветување кое не го исполнил. Никогаш не видел некој на кој не му помогнал. Никогаш не слушнал молитва на која не би одговорил. Никогаш не нашол душа која не би ја сакал. Никогаш не нашол грешник на кого не би му простил.

Ова е Бог со кој сакам да комуницирам секој ден од моментот кога ќе сум буден. Топло ви го препорачувам.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.