Без измислици и налудничави препарати | 8 природни начини за справување со проширени вени

2389

Според студиите, околу 25% од возрасните страдаат од проширени вени

Овие потечени вени, кои се со виолетова или сина боја, се резултат на долго стоење, бременост, хормоналниот дисбаланс, прекумерна тежина, дефицит на хранливи материи или генетски фактори.

Важно е да забележите и најмали симптоми на зголемени вени пред да се здружат со болката, тежината во нозете и чешањето. Некои од намирниците кои лесно можат да се најдат во секоја кујна, можат да бидат одличен лек за истегнување на ѕидовите на крвните садови и да ја поправат циркулацијата на крвта.

Ова се 8-те едноставни, но ефикасни методи и спречете понатамошна прогресија на проширените вени.

1. Јаболков оцет

Благодарение на анти-воспалителните својства, јаболковиот оцет е одличен третман за проширени вени. Го намалува отокот и ја подобрува циркулацијата на крвта.

– Натопете парче памучна вата или парче ткаенина во јаболков оцет измешан со вода во ист размер
– Ставете ја ватата врз вените и оставете ја 20-30 минути
– Исплакнете со вода
– Повторете ја постапката два пати на ден

Можете да нанесете чист јаболков оцет на кожата и нежно да масирате. Направете го тоа секое утро и вечер додека не видите позитивни резултати. Избегнувајте премногу да притискате додека ја масирате кожата.

Продолжува на страна 2