Атлантида цело време нѝ е пред очите? Видео

695

Приказната за напредната цивилизација “зад столбовите на Херкул”, која потонала во една хаотична ноќ одекнува низ милениумите … а можеби цело време гледаме во неа и ѝ се восхитуваме.

Атлантида го скокотка умот на истражувачите, историчарите и, се разбира, теоретичарите на заговори, речиси од самиот почеток кога се се знае за неа, а новите истражувања тврдат – цело време нѝ е пред носот!

Приказната за напредната за цивилизацијата “зад столбовите на Херкул”, која потонала во една хаотична ноќ одекнува низ милениумите, структурата која целосно одговара на описот, всушност, не се наоѓа на дното на морето, туку во – Западна Африка, попрецизно Мавританија.

Тоа е структурата Richat, исто така позната и како Guelb er Richat или Окото на Сахара, што убаво се гледа на насловната фотографија на статијата, а мал проблем за скептиците е фактот дека тоа не е фотошоп туку сателитска снимка.

Еве ја и приказната, а вие самите донесете заклучок кој е во право …