Ashton и Michael Kutcher | Близнаците со среќен крај

124

Во едно американско семејство пред 42 години родени се близнаци.

Близнаците имале добро срце, но братот, кој е пет минути постар, имал здраво срце, а помладиот страдал од кардиомиопатија, па дури и од церебрална парализа.

Момчињата, сепак, оваа трагична околност ги зближила. „Постариот“ брат секогаш се грижел за „помладиот“, и секогаш му помагал и го мотивирал.

Па дури и кога на едно болно момче на 13-годишна возраст му требало срце од доброволен донатор, поздравиот брат сакал да се самоубие, и да го даде срцето на неговиот брат.

Виталниот орган бил пронајден на време, а „постарото“ братче по завршувањето на средното училиште се запишал на биохемиски студии за да измисли лек за неговиот брат и другите луѓе.

Но, судбината кажа сосем нешто друго. Тој станал актер, па дури и холивудска везда. А помладиот брат станал адвокат бранејќи ги правата на децата со церебрална парализа.

Заедно тие се активни во добротворни цели и секој пат, разговарајќи по телефон, Ashton и Michael Kutcher се збогуваат со зборовите „Те сакам брат“.