Ана Бучевиќ | 10 работи кои ме движат

267

“Не го набљудувам мојот живот, јас го создавам”, вели мотивацискиот говорник, сплиќанката Ана Бучевиќ, интернетска ѕвезда која има стотици илјади следбеници на својот Youtube канал.

Многу од нив велат дека ги инспирирала на промени кои им ја подобриле љубовните, пријателски, семејни односи и бизнисот.

А што го движи лицето кое ги движи другите …

1. Љубов

Да се биде љубов и да се живее е најважната здрава навика според мене. Сите ние сме во длабочините на нашите души создадени од љубовта. Љубовта е нашата вистинска природа. За да се создаде навика љубовта со давање да се размножува, го обои мојот живот со бои за кои дури и не знаев дека постојат. Јас живеам од љубовта, ја дишам љубовта.

2. Благодарност

Мојата најважна животна вештина и од срце им препорачувам на сите да ја навежбаат. Благодарноста се учи. И кога таа ми премина во навика, целосно ми се промени перцепцијата на животот. Со благодарност, ние се фокусираме на благословите со кои сме опкружени, наместо на недостатоците поради кои сме незадоволни. Многу луѓе мислат дека среќните луѓе се благодарни. Не, благодарните луѓе се среќни луѓе. И поради тоа што се благодарни, нивниот живот секојдневно им дава се повеќе причини за благодарност. Благодарна се будам и благодарна одам на спиење.

3. Мотивација

Кој ја разбира важноста на мотивацијата во животот, не поминува низ денот без да биде мотивиран. Мотивацијата ве турка напред, ги менува вашите уверувања за тоа што можете да постигнете. Да мотивирате други моето е интересирање токму поради тоа што мотивацијата ме доведе до реализација на моите соништа. Кога сфатив колку е важна, одлучив да се посветам на мотивирање на другите.

4. Медитација

Медитацијата го промени мојот живот. Во тишината во која влегувам секој ден, постојат сите тајни и одговори кон кои се стремиме. Во медитацијата се открив себеси и мојот потенцијал. Јас апсолутно им препорачувам на сите кои сакаат да ја смират бучавата на мислата во сопствениот ум и да осознаат кои се навистина.

5. Креативна визуелизација

Нашата фантазија ни е дадена со причина. Дадена нѝ е да ги креираме сопствените животи, и да не бегаме од нив. Ние сме вибрациони суштества кои ги креираат сопствените животи. Сите што можеме да си замислиме, можеме и да постигнеме. Сè што сакам во мојот живот, прво замислувам да се оствари, а потоа за тоа сведочам во реалноста. Не го набљудувам мојот живот, го создавам.

Продолжува на страна 2