50 работи за сексот кои мора да ги знаете (3)

254

Сексот веќе одамна не е табу тема и луѓето многу пооотворено ги споделуваат своите искуства кога е истиот во прашање.

За да можете целосно да се препуштите на страстите и да уживате во него, треба да бидете свесни дека тоа е нешто кое го правите затоа што навистина го сакате, а не затоа што морате или на тој начин сметате дека ќе задржите некого до себе.

Глумењето, сексот без заштита или сексот кој ви причинува болка се нешта кои навистина не треба да бидат дел од вашиот живот и колку порано го сфатите тоа, толку ќе се чувствувате подобро.

Ова се работите за кои еден ден ќе помислите дека ќе беше многу подобро да ги знаевте многу порано:

21. Исто така, водата и лубрикантот воопшто не се една иста работа.

22. Скратете ги ноктите.

23. За тоа ќе ви биде благодарен и партнерот.

24. Ако ви каже дека му треба најголемиот презерватив, најверојатно лаже.

25. Но, би било добро да го имате во случај да ја зборува вистината.

26. Всушност, секогаш би требало да имате со себе презерватив.

27. Но, ако никој од вас нема, а тој инсистира дека е „чист“, веднаш одложете го сексот за друга прилика.

28. Секогаш барајте потврда. Едноставното прашање „Добро ли е вака?“ помага сите да се чувствуваат посигурно и подобро.

29. Скалите може да бидат од голема корист при стоечки секс, бидејќи постои разлика во висината.

30. Истото важи и за креветите, табуретките, кујнските пултови и другите видови мебел.

ПРОДОЛЖУВА …