5 мистериозни луѓе кои сѐ уште – се непознати | Видео

462

Мистериите се, секаде околу нас, секој ден – и некои од функциите на нашиот организам на науката сѐуште се неразбирливи, така да не мора да бидете поддржувач на теориите на заговор па да поверувате дека се случуваат некои работи кои науката сѐуште не е во состојба да ги објасни.

Некои од мистериите на нашето време се поврзани со луѓето, вистински и прави, кои со самото свое постоење, а некои и со своите дела, целосно ги исфрлиле од такт сите околу себе.

5. Зана – дива жена, која беше пронајдена на Кавказ во средината на 19 век. Прво, се верувало дека таа е женски примерок на Алма (локална верзија на Yeti), но откако била “припитомена” и продадена на еден локален моќник, му родила деца и станала продуктивен дел од заедницата … а ДНК-анализата на нејзините внуки покажува дека жената има афричко потекло – но не од било која позната африканска заедница … што значи дека таа и нејзиното семејство од шумата се извор на приказната за Алма.

4. Лудакот од Mattoon мал град во Илиноис 1944 година стравувал од напади со гас, бидејќи локалната полиција е информирана дека непознато лице ги полни куќите со гас со непријатна миризба. Гласините се ширеле, обвинет е непознат маж, па жена облечена како маж, за да на крајот приказната премине на вонземјани …

3. Наздравичарот на Едгар Алан По починал 1949. под сѐ уште неразјаснети околности, а од 1930 на неговиот гроб почнал да се појавува човек кој на роденденот на големиот поет испил една чаша коњак, ги рецитирал неговите стихови, оставил шише и три рози на гробот и исчезнал … повеќе го нема, но не се знае кој бил.

2. Човек со беџот еден од деловите од сложувалката на убиството на Џон Кенеди, човекот кој беше снимен на ридот со зелена трева и единствено што може да се види е дека има беџ како, да речеме, полицијата …

1. Жена од ISDAL – пронајдена мртва на рид во Норвешка, делумно изгорена, а за време на истрагата беше утврдено дека пропатувала половина Европа, шест месеци пред тоа, со најмалку 8 лажни пасоши и неколку различни перики, жена без идентитет чии куфери откриле дека – ние не можеме да дознаеме која е.