4 видови стомачни масти и како најлесно да се решите од нив

3544

Пред да почнете со строга диета со цел да го елиминирате вишокот центиметри околу половината, мора прво да дознаете кој тип на стомачни масти имате и што да направите во врска со тоа.

Стомакот кој личи на издишена гума.

Оваа форма на стомачните масти е предизвикана од долгото седење во иста позиција како и неподвижност на телото. Згора на тоа, конзумирањето слатки може дополнително да го влоши проблемот. Ако се борите со оваа форма на стомачната маст, намалетего внесот на алкохол и газирани пијалаци.

Најлесен начин да се ослободите од нив е да почнете здравода се храните. Исто така, движете се почесто.

Стомак предизвикан од стрес.

Ниско-заоблената стомачна маст обично ги “цели” перфекционистите, но и тие кои имаат проблеми со варењето на храната и отекување. Единствениот начин да се ослободите од него е да престанетесо практиката дапрескокнуватеоброци и да избегнувате јадењебрза, нездрава храна, како и големи количини на кофеин.

Низок стомак.

Мекиот стомак во долниот дел на абдоменот обично сеповрзува со конзумирање храна и со седење. Тој може да се “појави” и кајслабите луѓе, кои едноставно не се доволно активни. Во овој случај, најважно е движењето во комбинација со разновидна храна и свежо исцедени сокови како и други здрави пијалаци кои влијаат на намалување на мастите.

Надуеност.

Надуен стомак обично се јавува како резултат на нетолеранцијана храна, алергиите или јадења кои содржат мали количини на витамини и минерали. Треба да се консумираат пијалоци кои имаат позитивно влијание на дигестивниот систем и намалуваат подуеност. Во овој случај, не витреба прекумерно вежбање, туку урамнотежена исхрана.

Исхраната игра клучна улога во отстранување на мастите од регионите настомакот, но и на други делови од телото, како што се бутовите и задникот. Исто така, имајте на ум дека физичката активност, а особено одредени видови на вежби, еод клучно значење. Кога станува збор за вежби, се препорачуваат следниве: 4 големи вежби за супер рамен стомак и 3 вежби кои го елиминираат “гумите” околу половината.